Nu har vi kommit en bit in på 2017 och vi går nu snart in på vårt fjärde år som förening. Det har dykt upp en del problem under helgerna som varit och vi vill uppmärksamma det med detta, årets första, informationsblad.

PORTTELEFONEN

Porttelefonen har levt sitt egna liv under helgerna som varit. Den fungerade inte under varken jul- eller nyårshelgen. Däremellan har det varit lite då och då. Vi har varit i kontakt med Riksbyggen genom felanmälan och det sägs att leverantören ska ha varit här och för att åtgärda. Nu verkar det som att det fungerar. Onsdag var sista gången som det kom till styrelsens vetskap om att det inte fungerade. Nu hände det speciellt under en helg när många var på andra platser och inte kunde uppmärksamma allt som händer. Det blev inte felanmält förrän den 7 januari. Styrelsen vill uppmana alla boende att göra en felanmälan (Riksbyggen Dag&Natt 0771–860860 dygnet runt eller på kundwebben) direkt när ni upptäcker att det inte fungerar. Tyvärr så fungerar det inte att man hoppas att någon annan gör det. Det är alltid svårare att få något åtgärdat snabbt om det inte felanmäls. Ett fel som inte anmäls – blir inte åtgärdat.

AVLOPPSPROBLEM

Styrelsen har tidigare under januari noterat att det har varit problem med avlopp – speciellt i toaletten. Vattnet i toalettholken rinner inte undan när man spolar t.ex. Det verkar ta väldigt lång tid (uppemot 10 minuter) innan det är ”normal” vattennivå. Vi vill gärna att ni som har eller har haft problem senaste tiden hör av er till styrelsen. Antingen via mail till styrelsen@brflinnea.com.loopiadns.com, via hemsidan eller genom att lägga en lapp i styrelsens postfack. Självklart kan ni också ta direktkontakt med någon av oss som sitter i styrelsen.

UPPSTÄLLNING AV ENTREDÖRR

Det har kommit till styrelsens kännedom om att det sitter silvertejp över låsbleck i entrédörren. Det kan ju vara att man vill ha dörren upplåst under en lägenhetsvisning inför en försäljning eller liknande. Det är ok – men vi måste komma ihåg att ta bort det när det eventet är över. Nu var det en uppmärksam boende som på kvällen reagerade på att dörren inte gick i lås på normalt sätt. Detta är ju ett sätt som våra objudna gäster använder sig av för att kunna ge sig själva tillträde till vårt hus, vilket ofta då sker nattetid.

HYRESAVIER FÖR PARKERINGAR

De av er som hyr parkering i garaget har fått 3 st. hyresavier från Apcoa Parking i slutet på december. Dessa avier har gått ut till samtliga hyresgäster – även de som idag har autogiro eller e-faktura via sin bank. Anledningen till detta är att det på dessa avier stod inloggningsuppgifter till Apcoa nya hemsidesystem. Apcoa kommer inte att använda autogiro/e-faktura förrän avierna för april skickas ut. Ni måste alltså betala parkeringshyran manuellt även för februari och mars.

 

Styrelsen önskar alla medlemmar en god fortsättning på 2017.