TRIVSELGRUPP
Trivselgruppen är nu igång och består av Birgitta Landtmanson, Suzanne Veenhuizen, Christina Gyllander, Ann-Christine Gustafsson, Olof Persson och Catti Ciborius. Som ni har sett har de redan påbörjat arbetet med att göra det trevligt utanför våra entréer med nya krukor och planteringar. Närmast kommer trivselgruppen anordna grillkväll torsdag 21:a maj som du kan läsa mer om nedan. Vill du vara delaktig i gruppen eller har önskemål på aktiviteter är du välkommen att framföra det genom en lapp i styrelsens postlåda eller genom att maila till styrelsen@brflinnea.com.loopiadns.com.

FLAGGAN

Vår, av många efterfrågade, svenska flagga har äntligen hittat till vår förening. I samband med påskhelgen fick Linnea en flagga överlämnad från Riksbyggen. Det sammanföll väldigt lämpligt med Påskdagen som är allmän flaggdag. Denna flagga har vi efterfrågat sedan inflyttningen 2014. När vi nu har en svensk flagga måste vi även sköta flaggningen. Det förekommer 16-17 allmänna flaggdagar då vi bör hissa flaggan. Detta kräver också att vi har resurser för att göra det. Du som är intresserad att hjälpa till med flaggningen – prata med någon av oss i styrelsen, lämna meddelande i postfacket eller skicka ett mejl till styrelsen@brflinnea.com.loopiadns.com.

GRILLKVÄLL I MAJ

Trivselgruppen vill skicka en liten blänkare i det här infobladet om att de kommer bjuda in till en grillkväll i slutet på maj. Vi kommer att vara på baksidan (plan 2) där vi har bänkar och bord. Vi lånar ihop ett par grillar – träffas – äter gott och trivs tillsammans. Mer information kommer.

BRANDINFORMATION

Styrelsen har varit i kontakt med räddningstjänsten för Stor-Göteborg och fått informationsmaterial när det gäller hur vi ska skydda oss och vårt boende på ett bra sätt. Dessa broschyrer (2 st.) delas ut till varje lägenhet i postfacken. Detta är ingen reklam – läs igenom den och spara den sedan i din Lägenhetspärm under flik 17 Brandvarnare och info BSF. Finns det ytterligare frågor på detta kan ni kontakta styrelsen (kontaktväg se ovan) eller Ulf Pettersson epost gull-britt-ulf@hotmail.com.

DÖRRÖPPNARE PÅ STOLPE

Vi noterade i förra infobladet om att dörröppnarna skulle ändras. Om man använder taggen mot stolpen ska dörren öppnas med automatik. Detta har inte blivit åtgärdat ännu av vår förvaltare Riksbyggen. Vi återkommer med information när det är åtgärdat.

ENTREMATTA PLAN 2

Vi har liknande problem med den utlovade skrapmattan på plan 2. Riksbyggen lovade att mattan skulle komma på plats omgående men så har tyvärr inte skett.  Vi förväntade oss att den skulle komma på plats under vintertid när vi hade mycket grus och sten på marken som drogs med in i huset.

EXPEDITIONSTID

Då är det dags för ny expeditionstid på torsdag 7e maj kl. 18-19 i styrelserummet på entréplan (kort om tid för info men det har kommit ut separat info på tavlan). Vår förhoppning med denna öppetkväll är att ni medlemmar på ett lätt sätt ska få kontakt med oss i styrelsen och samtidigt kunna träffa andra medlemmar. Ambitionen är att det ska vara 2:a torsdagen varje månad mellan kl 18-19 med undantag för sommaruppehåll i juli och augusti. Nästa expeditionskväll blir 9 juni. Ni är alla välkomna oavsett ärende – kanske bara för lite samvaro med dina grannar.

DIGITALA INFORMATIONSTAVLAN I ENTREN

Vi har ytterligare ett problem som håller i sig. Den digitala informationstavlan i entréplan är allt som oftast svart. Vi felanmäler till Riksbyggen men hittills har man inte haft någon lösning på problemet. Det är ett garantiärende vilket ska åtgärdas av leverantören.

BÄNKAR OCH BORD PÅ BAKSIDAN AV HUSET

Föreningen har en uteplats med bänkar och bord delvis i trä på baksidan av huset (plan 2). Trämöbler kräver årligt underhåll. Detta underhåll är inget som ingår i vårt förvaltningsavtal. Det ligger på föreningen att lösa på egen hand. Förhoppningsvis finns det intresserade bland er medlemmar som vill och kan hjälpa till med att i grupp samlas och olja in dessa. Detta är för allas trivsel och vi vill hålla kostnaderna för föreningen på så låg nivå som möjligt. Du som är intresserad kontakta styrelsen för mer info.

UTSMYCKNING I SOPRUMMET

Vi vill också passa på att uppmärksamma det trevliga initiativet vi har fått se i vårt soprum. Någon av er medlemmar har ställt ut två krukväxter i fönstret. Det är snyggt, trevligt och känns lite ombonat.

Vänligen,

Styrelsen